asmae Admin
376 تاريخ التسجيل : 03/02/2011
| موضوع: كريب بانواعه لذييييييييذ الأربعاء يوليو 04, 2012 7:24 am | |
| [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]. [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط].
مقاديره بسيطة اوي .
كوب لبن كوب دقيق مليااان رشة ملح ملعقة صغيرة سكر بيضه كبيرة فانيليا .
و نحطهم كلهم في الخلاط و نضرب علشان مايبقاش فيه كلاكيع .
(بالنسبة للحادق بنحط ملح و فلفل بدل الفانيليا و طبعا بنشيل السكر) .
لو عايزة قرص الكريب يكون بالشيكولاته يبقي ننقص من كوب الدقيق مقدار ملعقتين كبار و نستبدلهم بملعقتين كاكاو خام . [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
.
و المقادير ديه تعمل تقريبا من 6 ل7 اقراص بحجم وسط .
بس انا في الكريب الحلو بحب اعمل اقراص صغيرة شكلها بيكون اشيك فكده هيطلع عدد اكتر . . طبعا بنستخدم طاسة تيفال او اي طاسة مايلزقش فيها الاكل .
و بعدين ندهنها زيت او سمن (علي حسب الرغبة) .
و نحط بالكبشة في نصف الطاسة [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
و نوزع في باقي اطراف الطاسة بأننا نميل الطاسة في الاتجاهات الفاضية علشان تتملي .
لما بنحط الكبشة بالخليط نراعي ان النار تكون هادية علشان نلحق نوزع الخليط في انحاء الطاسة بالتساوي و بعدين نعلي و نتابع لما بيدأ القرص في الاحمرار من تحت (طبعا هنعرف انه احمر بأننا نستخدم ملعقة او سكين و نرفع بيها طرف القرص شوي ) هو مش لازم يكون محمر اوي يفضل يكون لونه بصلي كده [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
.
.
و لما يحمر من تحت نقلبه بحيث الناحية المحمرة تكون من فوق .
و نعمل نفس الفكرة و لما يتلون من تحت كده يكون خلاص استوي من الجانبين نحطه في طبق مسطح بس مانحطهمش فوق بعض و هو سخن علشان مايلزقش .
.
و هكذا لحد ما تخلص كمية الخليط بتاعتنا .
الحشو بأه ممكن احنا نبتكره و ممكن نحشي فاواكه و عليها كريم شانتيه او كريم باتسري . . هقول علي كام حشوة كده عجبتني .
احلي حشوة عجبتني .
حشوة البلح بالقرفة .
نحط ملعقة كبيرة زبدة و لما تسخن نحط عليها تقريبا كوب بلح اسود مقشر و منزوع منه النوي و عليهم 2 ل3 ملاعق سكر (حسب الرغبة) و نصف ملعقة صغيرة قرفة و 3 ل4 ملاعق مكسرات مجروشة (اختياري) .
و نقلب مع بعض كويس لحد ما يتكون لهم صوص .
و يستخدم في الحشو .
ممكن نحشي بالتفاح و الكمثري كمان [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
.
نفس طريقة البلح بس التفاح يكون اخضر اوي علشان لما بيطري بيكون طعمه وحش و القرفة برضه معاه بتدي طعم جميل بس نراعي اننا نزود السكر علشان هنا التفاح اخضر مش مسكر زي البلح .
.
ممكن الخوخ المعلب [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
.
بنفس الطريقة برضه بس هنا يستحسن من غير قرفة ولا سكر خاااالص لانه اساسا مسكر .
و نستخدم الشربات اللي معاه في العلبة كصوص نحطه علي النار و نستني لما يغلي و نكون مجهزين ملعقة كبيرة دقيق و نذوبها في شوية ماية و لما الشربات يغلي ننزل عليه بخليط الدقيق و نقلب لحد قوامه ما يوصل للقوام المطلوب .
طبعا ملعقة الدقيق ديه قصاد كوب شربات .
و نراعي اننا لوزودنا كمية الشربات نزود كمية الدقيق .
نفس طريقة الخوخ ديه نعملها مع اي فاكهه معلبة تانية زي الاناناس مثلا .
ممكن نجيب برطمان شيكولاته من السوبر ماركت و نحشي بيه الكريب و نرش فوقها بندق مجروش (طبعا انسب مكسرات للشوكولاته هي البندق) .
.
.
طبعا الكريب ممكن يتاكل كده وخلاص .
ممكن بأه نعمله انواع صوص جميله .
مثلا الصوص الابيض "صوص الكريم تشيز" .
ربع كيلو كريم تشيز (بتكون في علبة زي ديه)
[center][وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط] (بس ديه علبة قشطة احنا عايزين كريم تشيز) نصف كوب كبير لبننصف كوب كبير سكر بودرةملعقتين كبار زبدةفانيليا. و نحطهم كلهم في الخلاطوبكده يكون جاهز. . "صوص الكراميل"بالبندق. كوب كبير و نصف سكرنصف كوب كبير كريمة لباني(فريش كريم بتاع جهينة)نصف كوب كبير بندق مجروش. . نحط السكر في طاسة علي النار لحد ما يسيح و نقلب لحد ما يوصل للبني الغامقو بعدين ننزل عليه بالفريش كريمو نقلب دقيقة و نحط البندقو نقلب علي النار لحد التجانس التام و يكون قوامه زي الصوصمن 4 ل5 دقائق تقريبا. ممكن نعمل بعصير الفاكهة صوصاي فاكهةكوب من عصير الفاكة ديهو عليها سكر علي حسب الذوقو نحطه علي النار و لما يغلي العصير ننزل عليه بخليط الدقيق اللي قلنا عليه قبل كده. ممكن مانحشيش الكريب حاجة و نعمله [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]سوزيت [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
.
كوب سكر كبيرالا ربع و ملعقتين كبار زبدة نصف كوب عصير برتقال .
نحط السكر في طاسة و نسيبه لحد ما يسيح و لما يبدأ يتلون نقلب لحد ما يصل للون البني و بعدين نحط عليه الزبدة و عصير البرتقال .
و نقلب شوي لغاية ما يتجانسوا .
و نجيب اقراص الكريب و نطبقها علي شكل مثلث و نقلبها تقليبتين في الصوص اللي عملناه .
و بيتقدم كده من غير اي اضافات ممكن تزينيه بفستق مفروم و بشر برتقال .
و ممكن نستخدم الخليط ده كصوص برتقال عادي .
.
.
. هنا بأه انا حاطة اشكل تانية لتقديم الكريب علشان تلهمكوا [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط] . [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط] . [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط] . [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
[/center] | |
|
اميرة عضو جديد
52 تاريخ التسجيل : 17/06/2011
| موضوع: رد: كريب بانواعه لذييييييييذ الأربعاء يوليو 04, 2012 11:14 pm | |
| | |
|