منتدى اسماء مغربية
تكتمل فرحتنا بتسجيلك المرجو الانضمام لاسرتنا المتواضعة مع تحيات اسماء

منتدى اسماء مغربية
تكتمل فرحتنا بتسجيلك المرجو الانضمام لاسرتنا المتواضعة مع تحيات اسماء

منتدى اسماء مغربية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى نسوي لكل نساء
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

المنتدى قيد تركيب ستايل جديد اتمنى ان يعجبكم


 

 كريب بانواعه لذييييييييذ

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
asmae
Admin
Admin
asmae


انثى عدد المساهمات 376
تاريخ التسجيل : 03/02/2011

كريب بانواعه لذييييييييذ Empty
مُساهمةموضوع: كريب بانواعه لذييييييييذ   كريب بانواعه لذييييييييذ I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 04, 2012 7:24 am

[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]


.
[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]


.

مقاديره بسيطة اوي
.

كوب لبن
كوب دقيق مليااان
رشة ملح
ملعقة صغيرة سكر
بيضه كبيرة
فانيليا
.

و نحطهم كلهم في الخلاط و نضرب
علشان مايبقاش فيه كلاكيع
.

(بالنسبة للحادق بنحط ملح و فلفل بدل الفانيليا و طبعا بنشيل السكر)
.

لو عايزة قرص الكريب يكون بالشيكولاته
يبقي ننقص من كوب الدقيق مقدار ملعقتين كبار و نستبدلهم بملعقتين كاكاو خام
.
[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]

.

و المقادير ديه تعمل تقريبا من 6 ل7 اقراص بحجم وسط
.

بس انا في الكريب الحلو بحب اعمل اقراص صغيرة
شكلها بيكون اشيك
فكده هيطلع عدد اكتر
.
.
طبعا بنستخدم طاسة تيفال او اي طاسة مايلزقش فيها الاكل
.

و بعدين ندهنها زيت او سمن
(علي حسب الرغبة)
.

و نحط بالكبشة في نصف الطاسة
[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]

و نوزع في باقي اطراف الطاسة بأننا نميل الطاسة في الاتجاهات الفاضية علشان تتملي
.

لما بنحط الكبشة بالخليط نراعي ان النار تكون هادية علشان نلحق نوزع الخليط في انحاء الطاسة بالتساوي
و بعدين نعلي
و نتابع
لما بيدأ القرص في الاحمرار من تحت
(طبعا هنعرف انه احمر بأننا نستخدم ملعقة او سكين و نرفع بيها طرف القرص شوي )
هو مش لازم يكون محمر اوي
يفضل يكون لونه بصلي كده
[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]

.

.

و لما يحمر من تحت نقلبه
بحيث الناحية المحمرة تكون من فوق
.

و نعمل نفس الفكرة
و لما يتلون من تحت
كده يكون خلاص استوي من الجانبين
نحطه في طبق مسطح
بس مانحطهمش فوق بعض و هو سخن علشان مايلزقش
.

.

و هكذا لحد ما تخلص كمية الخليط بتاعتنا
.

الحشو بأه ممكن احنا نبتكره
و ممكن نحشي فاواكه و عليها كريم شانتيه او كريم باتسري
.
.
هقول علي كام حشوة كده عجبتني
.

احلي حشوة عجبتني
.

حشوة البلح بالقرفة
.

نحط ملعقة كبيرة زبدة و لما تسخن نحط عليها تقريبا كوب بلح اسود مقشر و منزوع منه النوي
و عليهم 2 ل3 ملاعق سكر
(حسب الرغبة)
و نصف ملعقة صغيرة قرفة
و 3 ل4 ملاعق مكسرات مجروشة
(اختياري)
.

و نقلب مع بعض كويس
لحد ما يتكون لهم صوص
.

و يستخدم في الحشو
.

ممكن نحشي بالتفاح و الكمثري كمان
[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]

.

نفس طريقة البلح بس التفاح يكون اخضر اوي
علشان لما بيطري بيكون طعمه وحش
و القرفة برضه معاه بتدي طعم جميل
بس نراعي اننا نزود السكر علشان هنا التفاح اخضر مش مسكر زي البلح
.

.

ممكن الخوخ المعلب
[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]

.

بنفس الطريقة برضه
بس هنا يستحسن من غير قرفة
ولا سكر خاااالص لانه اساسا مسكر
.

و نستخدم الشربات اللي معاه في العلبة كصوص
نحطه علي النار و نستني لما يغلي
و نكون مجهزين ملعقة كبيرة دقيق و نذوبها في شوية ماية
و لما الشربات يغلي ننزل عليه بخليط الدقيق و نقلب لحد قوامه ما يوصل للقوام المطلوب
.

طبعا ملعقة الدقيق ديه قصاد كوب شربات
.

و نراعي اننا لوزودنا كمية الشربات نزود كمية الدقيق
.

نفس طريقة الخوخ ديه نعملها مع اي فاكهه معلبة تانية
زي الاناناس مثلا
.

ممكن نجيب برطمان شيكولاته من السوبر ماركت
و نحشي بيه الكريب
و نرش فوقها بندق مجروش
(طبعا انسب مكسرات للشوكولاته هي البندق)
.

.

.

طبعا الكريب ممكن يتاكل كده وخلاص
.

ممكن بأه نعمله انواع صوص جميله
.

مثلا الصوص الابيض
"صوص الكريم تشيز"
.

ربع كيلو كريم تشيز
(بتكون في علبة زي ديه)

[center][وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
(بس ديه علبة قشطة احنا عايزين كريم تشيز)
نصف كوب كبير لبن

نصف كوب كبير سكر بودرة
ملعقتين كبار زبدة
فانيليا
.

و نحطهم كلهم في الخلاط
وبكده يكون جاهز


.

.

"صوص الكراميل"
بالبندق
.

كوب كبير و نصف سكر
نصف كوب كبير كريمة لباني
(فريش كريم بتاع جهينة)
نصف كوب كبير بندق مجروش
.

.

نحط السكر في طاسة علي النار لحد ما يسيح و نقلب لحد ما يوصل للبني الغامق
و بعدين ننزل عليه بالفريش كريم
و نقلب دقيقة و نحط البندق
و نقلب علي النار لحد التجانس التام و يكون قوامه زي الصوص
من 4 ل5 دقائق تقريبا
.

ممكن نعمل بعصير الفاكهة صوص
اي فاكهة
كوب من عصير الفاكة ديه
و عليها سكر علي حسب الذوق
و نحطه علي النار و لما يغلي العصير ننزل عليه بخليط الدقيق اللي قلنا عليه قبل كده
.


ممكن مانحشيش الكريب حاجة
و نعمله [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]سوزيت
[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]

.

كوب سكر كبيرالا ربع
و ملعقتين كبار زبدة
نصف كوب عصير برتقال
.

نحط السكر في طاسة و نسيبه لحد ما يسيح و لما يبدأ يتلون نقلب لحد ما يصل للون البني
و بعدين نحط عليه الزبدة
و عصير البرتقال
.

و نقلب شوي لغاية ما يتجانسوا
.

و نجيب اقراص الكريب و نطبقها علي شكل مثلث
و نقلبها تقليبتين في الصوص اللي عملناه
.

و بيتقدم كده من غير اي اضافات
ممكن تزينيه بفستق مفروم
و بشر برتقال
.

و ممكن نستخدم الخليط ده كصوص برتقال عادي
.

.

.

.
هنا بأه انا حاطة اشكل تانية لتقديم الكريب علشان تلهمكوا
[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
.
[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
.
[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
.
[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://asmaso.yoo7.com
اميرة
عضو جديد
عضو جديد
اميرة


انثى عدد المساهمات 52
تاريخ التسجيل : 17/06/2011

كريب بانواعه لذييييييييذ Empty
مُساهمةموضوع: رد: كريب بانواعه لذييييييييذ   كريب بانواعه لذييييييييذ I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 04, 2012 11:14 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كريب بانواعه لذييييييييذ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كريب الحلو......
» كريب حلو بصوص البرتقال

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى اسماء مغربية :: منتدى العام :: المنتدى االرمضاني :: مدونة اطباق حلوة رمضانية-
انتقل الى: